Jom Kunjungi White Horse Cafe Kota Bharu

White Horse Cafe Kota Bharu

White Horse Cafe merupakan salah satu kafe bertemakan putih yang paling menyeluruh di sekitar Kota Bharu. Mereka mempunyai segala-galanya bertema antara kuda dan putih. Mereka juga mempunyai tempat duduk dalaman dan luaran.

Hiasan dalaman kafe tersebut kemas dan unik. Di satu bahagian siling, mereka mempunyai tumbuhan tiruan berjuntai dan candelier. Mereka juga mempunyai pemisah dinding yang diperbuat daripada kayu termampat yang cukup bagus untuk alam sekitar kerana mereka menggunakan kayu kitar semula.

set 7 island di white horse cafe

Di bahagian dalam kafe, terdapat dinding yang dikhaskan untuk potret pemilik dan obsesinya terhadap kuda putih. Terdapat juga batang polo kuda di dinding yang mungkin menunjukkan bahawa pemiliknya juga suka bermain itu. Tidak perlu dikatakan, perabot yang digunakan di dalamnya berwarna putih untuk memenuhi keseluruhan suasana.

suasana di dalam cafe white horse

Jika anda sedang mencari makanan artistik diĀ Kota Bharu, carilah White Horse Cafe! Mereka menyajikan pelbagai hidangan dari Mexico hingga Barat. Anda hanya perlu mencuba kesemuanya!

Salah satu hidangan terkenal mereka ialah keju Nachos. Saya mesti memberitahu anda, ia hebat! Jika ini kali pertama anda mencuba makanan Mexico di Kota Bharu, mesti begini!

nacho cheese

Mereka juga mempunyai pilihan sarapan pagi yang sihat iaitu croissant, pancake dan sandwic mayo ayam. Terdapat item lain dalam senarai sarapan juga. Tetapi, kami akan meninggalkannya untuk anda meneroka lebih lanjut apabila anda berada di sana!

Peminat makanan Itali juga boleh memilih untuk menikmati pasta bebola daging mereka. Mereka dimasak dengan baik dengan sedikit kelainan tempatan.

signature bingsu di white horse cafe kota bharu

Dan jangan buat kami gila dengan pilihan pencuci mulut mereka! Pilihan pencuci mulut mereka adalah luar biasa! Terdapat hidangan mangga dengan krim, daging mangga asli, kerepek badam dan disiram dengan sos karamel. Mereka juga mempunyai roti bakar hitam yang ditaburkan dengan krim pasir kacang yang enak di sebelah.

strawberry shortcake di white horse cafe

Shake dan kek juga boleh didapati di kaunter mereka. Hanya kombinasi yang sempurna untuk mereka yang mencari masa minum teh yang menyeronokkan!

Vanilla White Horse Frappe & Strawberry Frappe

Tempat yang bagus dengan konsep yang menakjubkan. Nyaman dan selesa untuk bersantai dan menikmati kopi bersama yang tersayang. Makanan dan minuman adalah baik, harga yang dijangkakan, rasa yang boleh diterima. Kakitangan sopan dan mesra. Bagaimanapun, ia adalah tempat baharu, semoga ia akan mengekalkan kualitinya dan terus menjadi pilihan yang bagus untuk penggemar kafe hipster atau penggemar kopi.

Jika anda nak lawat lebih banyak lagi dessert cafe, jangan lupa singgah di Shiro Yuki juga!

White Horse Cafe Kota Bharu

BC-0237,Pelangi Mall, jalan post lama, 15000 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

You don't have permission to register