min fireflies kota bharu

Mari Mendekati Alam Semula Jadi Di Min Fireflies Garden

Min Fireflies Garden

The Min Fireflies Garden terletak di kem rumah Min, Kota Bharu, Kelantan. Jika anda sedang mencari sesuatu yang luar biasa untuk berhubung dengan alam semula jadi, inilah tempat untuk dikunjungi. Ia adalah pengalaman yang sangat istimewa apabila anda dapat melakukan aktiviti berkayak. Ya, ia adalah sungai yang sah dan anda merentasi rumah semula jadi kelip-kelip.

fireflies in sun set

Semasa anda berkayak masuk ke zon mereka, anda akan ditempatkan pada jarak yang jauh untuk melihat kelip-kelip di pokok di sepanjang tebing sungai. Nikmati pemandangan megah ini kerana anda tidak dapat menemuinya di tempat lain!

min house camp

Sila ambil perhatian bahawa anda mungkin sedikit basah semasa berkayak. Jadi, pastikan anda memakai sesuatu yang menghilangkan kelembapan dengan cepat. Baju poliester atau apa-apa pakaian sukan sepatutnya boleh melakukan silap mata kerana ia mempunyai pengudaraan yang baik dan boleh mengeringkan anda dengan cepat.

Satu perkara yang anda mesti ingat untuk lakukan ialah membawa ubat nyamuk anda. Kami akan masuk ke rumah kelip-kelip yang juga merupakan rumah nyamuk. Jadi, semburkan bahan penghalang dengan murah hati untuk mengelakkan sebarang serangan nyamuk.

kayaking to see fireflies in kota bharu

Keterlihatan kelip-kelip mungkin kurang jika suasana terlalu terang. Jadi pastikan anda mematikan lampu suluh anda serta memilih malam di mana bulan tidak begitu bersinar. Langit mendung akan menjadi indah. Ini mungkin tidak bagus untuk orang yang takut dengan tempat yang sangat gelap. Tetapi hei, itulah suasana yang membolehkan kelip-kelip bersinar paling terang.

Setelah semuanya siap, hanya duduk, berehat dan saksikan tarian alam semula jadi kelip-kelip.
Kadang-kadang, air mungkin agak rendah. Dalam kes ini, anda mungkin tidak perlu berkayak untuk melihat kelip-kelip. Anda boleh berjalan dan hanya menonton dari tepi tebing sungai.

Sepanjang perjalanan anda akan dibimbing oleh tuan rumah yang mesra. Mereka juga sangat berpengetahuan dan mesra yang menambah pengalaman keseluruhan. Sila hubungi mereka sebelum melawat supaya mereka boleh bersedia dengan baik untuk menyambut ketibaan anda.

fireflies by the grass

Min Fireflies Garden

Min House Camp, Lot 1287, kampung Pulau, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
+60 13-922 5440

You don't have permission to register