suasana pink di cafe kota bharu ini

Ayang Cafe Kota Bharu – Kafe Unik Dengan Pink Vibes

Ayang Cafe Kota Bharu

ruang di dalam cafe

Kafe Ayang di Kota Bharu adalah satu tempat unik yang tiada tandingan dalam pelbagai cara. Ia dilimpahi dengan getaran merah jambu. Jadi, anda tidak boleh ketinggalan! Makanan tradisional yang disediakan sangat sedap dan menyelerakan. Kena datang awal sebab cepat habis. Ruang makan luas tetapi sentiasa sesak. Jangan lepaskan peluang untuk merasai kelazatan makanan di sini. Berada di sana seawal 7 pagi untuk mengelakkan orang ramai dan mendapatkan tempat duduk.

suasana di dalam ayang cafe

 

Terdapat pilihan banyak untuk masakan Kelantan termasuk Nasi Tumpang, Nasi Belauk,Nasi Kerabu, Laksam, Laksa. Itu termasuk pilihan pencuci mulut tradisional juga. Hidangan istimewa mereka (sekadar untuk menamakan beberapa) seperti Roti Titab, Roti Kosong dengan Condensed Milk Dip (makanan selesa zaman kanak-kanak saya) mesti dicuba. Nasi Lemak, nasi kerabu, nasi daging, nasi ber lauk Tauhu Bergedil juga disediakan, yang mungkin memenuhi keperluan orang bukan Kelantan. Apa jua keinginan anda untuk sarapan pagi Kampung akan berpuas hati. Semestinya WAJIB dikunjungi bila-bila di Kota Bharu.

toast kacang dengan condensed milk di ayang cafe

Salah satu hidangan istimewa mereka ialah roti bakar dengan telur separuh masak di atas menu terkenal (roti ayang RM5).

Air sejuk dan suam boleh didapati dari dispenser air dan ia adalah percuma. Premisnya bersih dan agak luas untuk menampung ramai pelanggan. Tempat letak kereta juga banyak jadi tidak perlu risau tentang itu.

Orang tempatan sering merujuk kepada tempat ini sebagai tempat yang sangat baik untuk menjamu selera dengan banyak hidangan untuk dipilih. Selain itu, hidangan itu dijual pada harga yang berpatutan juga! Walaupun kadangkala sibuk, kakitangan sentiasa responsif. Oleh itu, mereka juga sangat disukai oleh pelanggan mereka!

Terdapat juga masjid berdekatan. Jadi sebaiknya elakkan hari Jumaat. Ia adalah tempat sehenti untuk semua makanan Kelantan yang boleh anda cuba.

toast bakar
nasi berlauk

Ayang Cafe Kota Bharu

4652, Jalan Masjid Langgar, Kampung Langgar, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
+60 14-841 7889

Cafe Kota Bharu lain yang anda mungkin suka:
Shiro Yuki
The Bold Lab
Drum and Desk

You don't have permission to register